Yngvill Lassem har lang fartstid som kunstner. I tillegg til stor utstillingsaktivitet i form av deltakelse på gruppeutstillinger, har hun hatt separatutstillinger i anerkjente gallerier over hele landet. Dette er Lassems første separatutstilling på Galleri Ramfjord.

«Yngvill Lassem er lidenskapelig opptatt av kunsten og det å male. Hennes kunstnerskap bringer oss som tilskuere til større dybder i opplevelsen av maleriet. Hennes bilder er abstrakte og de lar oss ikke stå uberørt tilbake. Hun formidler en sterk energi og kraft ved å gå fra det lyse til det mørke og skaper store kontraster på billedflaten.

“Musikk gir kraft, en kraft som setter i gang prosesser og får meg i malemodus, og som senere lagres i bildet. En veksling av hastighet, temperament, ro og kontroll. Mange taktomslag og temposkifter. Spontanitet der ulike energier avløser hverandre. Overmaling etter overmaling. Det er kort vei mellom oppturer og nedturer. Rytme. Puls. Tempo. Balanse. Undring. Mitt indre liv er ofte kledd i abstrakte naturopplevelser som kommer til kjenne på lerretet” forteller Lassem.